Ei sisällä viljaa

Koiria ja kissoja ei ole luotu syömään viljaa

Kissoja ja koiria ei ole luotu syömään teollisesti käsiteltyä viljaa, jossa on paljon vesiliukoisia hiilihydraatteja, kuten tärkkelystä. Viljaton, vähähiilihydraattinen ravinto vastaa paremmin kissasi ja koirasi luonnollisia tarpeita.

Vilja tuli osaksi lemmikkieläinten ruokia noin 70 vuotta sitten, kun kuluttajat halusivat ravinnon helpommin käsiteltäviin säkkeihin. Valmistajat puolestaan halusivat vähentää kustannuksia viljasta edullisesti saaduilla kaloreilla.

Vaikka viljasta, kuten riisistä ja vehnästä, saa edullisesti kaloreita, niiden sisältämä korkea hiilihydraattimäärä johtaa helposti liikalihavuuteen, diabetekseen sekä muihin kissoilla ja koirilla esiintyviin terveysongelmiin.

Eläinlääkärit toteavat nykyisin yhä useammin viljan ja hiilihydraattien olevan ensisijainen syy koirien ja kissojen yleisesti esiintyviin terveysongelmiin. Tästä huolimatta vehnä-hiilihydraatti-yhdistelmää käytetään yhä laajasti eläinten ruuissa. Näin ravinnon tarkoituksen tärkein perusta eli lemmikin terveys unohtuu!